Saga Manby

12 sep 2021

Bananplättar

Dessa bananplättar passar perfekt efter träningen men även som frukost, ett matigare mellanmål eller varför inte till brunchen?
 

Bananplättar

2 portioner (ca 14 plättar) ca 15 minuter
 

 
Ingredienser

2 dl havregryn
 
2 ägg
 
2 bananer
 
En nypa salt
 
Valfritt smör eller olja till stekning
 

Till servering
 
2 dl keso
 
Frukt/bär till servering t.ex. skivad banan och svarta vinbär.
 

 
Gör så här

Mixa havregryn med en mixerstav, addera ägg, banan och salt och mixa lite till. Värm upp plättjärnet eller en stekpanna. Stek i valfritt smör eller olja. Servera t.ex. med keso, skivad banan och vinbär.
 

Närings- och klimatberäkningar

0,4 kg CO2e/portion

580 kcal/portion
 
19,2 g protein
 
16,2 g fett (varav 4,2 g mättat fett)
 
75 g kolhydrater
 
10 g fibrer

Lakto-ovovegetariskt. Ovo-vegetariskt om keso utesluts.


 
Letar du efter veganska pannkakor så kolla in detta recept!