top of page

Vegobiffar med formbar färs


Har du inte testat Anammas härliga formbara färs ännu så kan det verkligen rekommenderas! Perfekt för att göra  egna vegobiffar, vegobollar, burgare eller annat smarrigt av!

Ett recept som jag gjorde som gick hem hos familjen var vegobiffar, typ som pannbiffar. Receptet nedan är aningen ”höftat” då jag inte utgick från något recept.

Vegobiffar

Anamma formbar färs (1/2 paket)

Kokt potatis (varav 2 till vegofärsen)

2 st röd lök

1/2-1 dl havregrädde

1 msk ströbröd (+ 1 msk potatismjöl om du vill)

Mjölkfritt smör att steka i.


Sås

1 msk mjöl

1-2 msk mjölkfritt smör

Resten av havregrädden

Eventuellt lite havre mjölk

Soya

Salt och peppar


Gör så här: Ställ fram färsen för att tina, tar ca 30 minuter innan den blir formbar (jag ställde den ovan på kastrullen när jag kokade potatis för att DDT skulle gå lite snabbare, att värma/Tina i micron rekommenderas inte av Anamma).

Sätt potatis på kokning. När dom är klara tar du två potatisar och kyler ner (spola i kallt vatten eller ställ i kylen).

Finhacka och stek en rödlök i smör och ställ den sedan det åt sidan. Skiva den andra löken och stek den som tillbehör.

Blanda 1/2-1 dl av havregrädden, ströbröd, lök, 2 rivna/mosade potatisar i en bunke (och ev. potatismjöl). Låt stå ett par minuter.

Blanda ner den tinade färsen, soya, salt och peppar och blanda ihop ordentligt. Forma sedan bollar, biffar eller annat efter smak och stek i smör.


Såsen: smält smör, vispa ner mjöl så att det är klumpfritt, häll i havregrädde, en skvätt havremjölk, soya, salt och peppar. Har du sky från att du stekt löken så häll i det också och låt koka upp.


Jag serverar med gröna bönor, gelé. Mumsigt!

Comments


bottom of page