• Saga Manby

Vegetarisk lasagne med keso och spenat

Söndagar är en dag då jag avsätter några timmar för att laga mat för veckan, det brukar bli lunchlådor till mig och mannen (nu på sommaren även till barnen). Så himla skönt att ha färdiga lådor att ta under veckan, dessutom spar det tid och pengar!


Denna söndag blev det en vegetarisk lasagne (lakto-vegetarisk) samt en enkel wok. Delar med mig av receptet på lasagnen här.


Vegetarisk lasagne med keso och spenat

5 portioner


Ingredienser

200 gram vegofärs, (jag använder Anammas)

280 gram lasagneplattor (9 st)

1 burk eller tetra krossade tomater

130 gram riven ost, 12 % 1 msk tomatpuré

150 gram Keso mini, 1,5 % fett

130 gram färsk spenat

1 dl sojadryck, osötad Alpro (eller annan vegetabilisk dryck eller mjölk)

1,5 msk rapsolja

2 morot

1 gul lök Salt och peppar


Gör så här

Sätt ugnen på 190 grader.


Hacka morötter och lök. Stek i hälften av rapsoljan tills de fått lite färg och börjat mjukna. Tillsätt vegofärsen och stek ytterligare.Krydda med lite salt och peppar efter smak. Tillsätt krossade tomater och tomatpurén och rör om. Låt puttra lite.


Stek spenat i en annan stekpanna i resten av oljan.


Blanda keso, sojadryck + ca 100 g av osten (spar lite till toppen) i en skål.


Varva lasagneplattor med färsröra, kesoblandningen och spenat. Avsluta med kesoblandning och resten av den rivna osten.


Kör i ugnen i ca 35-40 minuter. Servera med en blandad sallad.


Näringsinnehåll/portion

439 kcal/portion

27,1 g protein

49,6g kolhydrater

13, 1 g fett


(Sallad ej inräknad)