• Saga Manby

Vegansk rödbets- och äppelsallad

Här är ett recept på en fräsch och god rödbets- och äppelsallad som passar bra bl.a. till julbordet!


Ingredienser

300-400 gram inlagda rödbetor

1 litet grönt äpple

2 matskedar vegansk majonäs

3 matskedar sojghurt naturell

1 matsked dijonsenap

1/4 tesked citronjuice

1 matsked hackade örter och/eller dill

Salt och peppar att smaka av med.


Gör så här:

Häll av lagen från rödbetorna och skär dom i 1 cm kuber.

Skala äpplet och ta ut kärnan, skär dom i 1 cm kuber.

Mixa rödbetor, löp och äpplen i en skål.

Häll på majonäs, sojgurt, senap, balsamvinäger och pressa på citronjuice. Blanda ordentligt. Krydda med alla kryddor, ta i lite mer majonäs om du vill ha den lite krämigare.

Täck bunken med gladpack och låt stå i kylen ett par timmar eller över natten.

Provsmaka innan servering och ha eventuellt i mer krydda. Lägg i mer majonäs om den är för mörk och toppa med lite hackade örter.


Ät tillsammans med vegobullar - varför inte göra en god macka med rödbetssallad och vegobullar!