Här är ett recept på en fräsch och god rödbets- och äppelsallad som passar bra bl.a. till julbordet!
Ingredienser
300-400 gram inlagda rödbetor
1 litet grönt äpple
2 matskedar vegansk majonäs
3 matskedar sojghurt naturell
1 matsked dijonsenap
1/4 tesked citronjuice
1 matsked hackade örter och/eller dill
Salt och peppar att smaka av med.
Gör så här:
Häll av lagen från rödbetorna och skär dom i 1 cm kuber.
Skala äpplet och ta ut kärnan, skär dom i 1 cm kuber.
Mixa rödbetor, löp och äpplen i en skål.
Häll på majonäs, sojgurt, senap, balsamvinäger och pressa på citronjuice. Blanda ordentligt. Krydda med alla kryddor, ta i lite mer majonäs om du vill ha den lite krämigare.
Täck bunken med gladpack och låt stå i kylen ett par timmar eller över natten.
Provsmaka innan servering och ha eventuellt i mer krydda. Lägg i mer majonäs om den är för mörk och toppa med lite hackade örter.
Ät tillsammans med vegobullar - varför inte göra en god macka med rödbetssallad och vegobullar!