Kålpudding har alltid varit en favorit men inget jag gjort sedan jag började äta vegansk men häromdagen testade jag på att göra en vegansk variant av kålpudding som jag verkligen gillade!
Vegansk kålpudding
Ingredienser
Ca 1 kg vitkål
500 gram sojafärs
2 dl vatten
Rapsolja till stekning
2 msk soja
1 buljongtärning
1-2 1/2 dl Oatly matlagningsgrädde
Ca 10 Kryddpepparnorn
Salt och peppar
Smör att smörja ungsformen med
Gör så här
Hacka vitkålen fint och stek i rapsolja tills allt fått lite färg. Häll på vattnet, buljongtärning och soja och låt puttra under lock tills en stor del av vattnet puttrat bort och vitkålen mjuknat.
Stek sojafärsen i lite rapsolja. Blanda ihop färsen med 2/3 av vitkålen, mortla kryddpepparkornen och tillsätt i röran. Smaka av med ytterligare salt och peppar och eventuellt mer soja och häll i matlagningsgrädde och låt puttra lite till.
Höll röran i en smord ugnsform och toppa med resten av vitkålen. Kör in i ugnen i 170 grader i ca 40 minuter. Koka under tiden potatis, gör eventuell brunsås eller gräddsås. Servera med lingonsylt och gröna ärtor.
Hoppas den blir uppskattad av flera!