top of page
  • Saga Manby

Tacksamhetsträning - en väg mot lycka


Kvinna sitter på brygga i kvällssolen.

Vi tycks vara i ständig jakt efter lycka och i vårt letande försöker vi ofta med många olika tillvägagångssätt för att finna den. Ofta går jakten hand i hand med jakten på framgång eller att köpa sig lycka. Men fler prylar eller framgång leder sällan till långvarig lycka om man inte är "lycklig i grunden".


Lycka är en känsla och ett tillstånd som vi kan framkalla även om det kräver övning. Något som har visat sig vara ett effektivt sätt att känna lycka är att öva tacksamhet.


För att känna en ökad tacksamhet är första steget ofta ett skiftat fokus för oavsett situation så finns det ofta något att vara tacksam för. Det är ditt val om du ser på glaset som halvfullt eller halvtomt. Hur väljer du att se på det?


Jag delar här med mig av en tacksamhetsövning som du kan göra för att börja öva på. Övningen kan du antingen göra själv, då är det bra om du hittar en plats där du kan vara ostörd för en stund eller så väljer du att göra den tillsammans med andra, varför inte runt middagsbordet för att involvera andra omkring dig!?


Tacksamhetsövning

Hitta tre saker som du uppskattar med dig själv.

Hitta tre saker som du uppskattar i din vardag.

Hitta tre saker som du är tacksam för i livet eller i din vardag.


Fokusera på dessa saker en stund och säg gärna sakerna högt för dig själv eller för dom du gör övningen tillsammans med. Gör gärna denna övning regelbundet. Kommer du på fler än tre saker så är det fritt fram att tänka på fler!


Med förhoppning om att bidra till ökad medvetenhet, skiftat fokus och tacksamhet för både stort och smått!


/Saga Manby

bottom of page