top of page

Sticky tofuJag hittade ett grymt gott recept som vi gjorde till nyårsafton som  en del i en asiatisk- amerikansk plockmiddag vi hade. Här kommer det! 


STICKY TOFU


Ingredienser: 2 x 280 g block av fast tofu 1 citron 2 vitlöksklyftor 1 färsk röd chili 5 cm ingefära 1 msk dijonsenap 2 msk sojasås 1 msk olivolja 1 msk mörkbrunt socker 2 msk apelsinmarmelad 75 ml Ginger Ale


Gör så här:

Låt tofun ligga under ett par tunga böcker eller en tofupress och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Sätt på ugnen på 180c.

Riv av skalet från citronen och pressa ut saften från en citron, riv/pressa vitlöksklyftorna, hacka den röda chilin och sakta och hacka ingefäran. Blanda i övriga ingredienserna i skålen och rör om alltihop. Skär varje bit av tofu i 3 skivor. Skär varje skiva in i en triangel genom att skära diagonalt från hörn till hörn. Placera alla bitarna i ett lager i en gryta/panna och täck med såsen.


Kör i 40-60 minuter i ugnen tills tofu är guldbrun och marinaden har reducerats till en mycket tjock sirap (kontrollera efter 20 minuter och var 10: e minut därefter för att se konsistens och om det är färdigt).


Servera på egen hand som en del av en tallrik med smårätter alternativt med ris eller tillsammans med en wok. 

Comments


bottom of page