top of page
  • Saga Manby

Stärk din självkänsla!


Vi har ofta en tendens att se det som är negativt, att se problem och faror. Om jag frågar dig om de egenskaper du ogillar hos dig själv kan du säkert rabbla upp ett gäng egenskaper men frågar jag dig om dina dina bra egenskaper eller vad du är bra på brukar det vara betydligt svårare att komma på för de allra flesta.


Att se till våra bra sidor, att se våra förmågor och att tro på vår egen förmåga att klara av olika uppgifter bidrar till en förbättrad självbild och ökat välmående.


Här är en enkel övning att göra för att boosta och stärka dig själv!!


Ta fram papper och penna och skriv ner tre saker på varje punkt nedan:

  • Skriv ner saker som du tycker om hos dig själv.

  • Skriv ner saker som gör dig glad eller som du är tacksam för.

  • Skriv ner saker som du gjort bra idag.

  • Läs gärna listan högt för dig själv.

Vissa dagar kan det vara svårt att komma på punkter men det blir lättare med övning. Både stort och smått kan vara med. Fyll gärna på listan när du kommer på flera saker.


Genom att göra detta dagligen, antingen skriva ner alla punkterna eller välja ett par blir du bättre på att se vad som faktiskt är bra, det bidrar med ett skiftat fokus och du blir bättre på att se vad som faktiskt är bra.


Och kom ihåg! Ge dig själv uppmuntran och tillåt dig att känna dig nöjd. Klappa dig själv på axeln! Ge dig själv samma kärlek, omtanke och råd som du skulle ge en god vän.


Ta hand om dig själv och varandra! /Saga Manby

Comments


bottom of page