top of page

Rårakor med stekt tofu och ärtröraRårakor är ju så gott även om det tar lite tid att stå och steka är de ju så värt det!


Till rårakorna serverade jag stekt tofu och en ärtröra men även bitar av svensk grillost är ett alternativ som mina barn gillar!


Så sätt igång med att göra nedanstående för en härlig middag till ca 4 personer.


Börja med att marinera tofun enligt nedan, den ska med fördel ligga minst 30 minuter men gärna mer i marinaden. Gör bönröran efter att du saltat potatisen och väntar på att den ska vätska ur sig.


Marinerad stekt tofu

1 förpackning hård tofu (400g) + marinad, förslagsvis:

1 msk tamari/soja

1 msk sweet chili

Lite risvinäger

1 krm liquid smoke

1 krm sambal Oelek


Blanda alla ingredienser till marinaden. Dela tofun i små bitar (krama gärna ut lite vätska först). Lägg marinad och tofu i en påse. Gotta till allt så att all tofu får marinad på sig och lägg in i kylen, minst 30 minuter men gärna mer. Stek i rapsolja tills den bli lite gyllene/får schysst stekyta.


Rårakor

800 gram - 1 kg potatis

Salt och peppar

Olja/smör till stekning.

Riv potatis, ha på salt och peppar och låt stå en stund (medans du väntar kan du sätta igång med ärtröran) och pressa sedan ur vätskan. Ha i olja i stekpannan och tryck ut lagom stora plättar av potatisen stek dom gyllenbruna. (Håll varma i ugnen medan du steker klart alla).


Ärtröra

3 dl gröna ärtor

1 förpackning vita bönor eller 2 dl

1 tsk rapsolja

En skvätt vitvinsvinäger

Citronpeppar eller pressad citron

Vitlök

Salt & peppar


Mixa ihop allt med en mixerstav. Smaka av med kryddorna.

Servera rårakorna med tofu, ärtröra, lingonsylt och om du vill även en sidosallad med en sallad, förslagsvis med grönsaker eller rotfrukter i säsong.


Comments


bottom of page