Detta är en av mina favoriträtter just nu! Du kan välja att göra en vegansk variant av denna väldigt enkelt. I receptet nedan ser du enkelt vad du behöver byta ut om du väljer det.
Panerad tofu
200 g naturell tofu (fast)
1 dl fullkornsmjöl eller mandelmjöl (eller en mix av båda)
1 ägg (för vegansk variant vispar du upp lite kikärtsspad
1 dl semsamfrön
1 dl panko
curry
0.5 tsk salt
Blomkålsmos/blomkålspurée
1 kg blomkål 2 msk smör 1 dl havredryck 3 % alternativt havregrädde.
finriven parmesan eller näringsjäst för en vegansk variant
salt och ev. lite vitpeppar
Till servering: kokta ärtor, broccoli eller andra grönsaker.
Blomkålsmos - gör så här: Skär blomkål i bitar och ångkoka eller koka mjuk i saltat vatten. Börja under tiden det kokar med tofun enligt nedan... Häll av vattnet från blomkålen och klicka i smör. Tillsätt havredryck och näringsjäst alternativt riven parmesan och mixa till en slät puré med en stavmixer. Smaka av med salt och eventuellt lite vitpeppar.
Panerad tofu - gör så här: Skär tofun i 1 cm tjocka skivor. Förbered tre skålar:
En skål med valfritt mjöl.
En skål där du blandar sesamfrön, panko, curry och salt.
En skål där du vispar upp ägg eller kikärtsspad lite lätt.
Doppa tofun först i mjöl, sen i ägg/kikärtsspad och därefter i frön/pankoblandningen.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun gyllene på båda sidorna. Låt rinna av på hushållspapper.
Koka upp broccoli, gröna ärtor eller gör en sallad att servera till.
Comments