top of page

Overnight oatsOvernight Oats är ett sån enkel och god frukost där du får i dig en massa nyttigheter bl.a. fibrer som bidrar med mättnadskänsla och har en rad hälsoeffekter däribland dess goda effekt på tarmfloran, sänkt blodtryck samt en långsam stegring av blodsockret. Overnight oats är just vad det låter som – övernattad gröt. I och med att man inte kokar havregrynen som i gröt så bibehåller havren och allt andra ingredienser sina vitaminer, mineraler och andra näringsämnen. 


Jag gör en vegansk variant där du kan välja vegetabilisk dryck och vegetabiliskt ”yoghurt” efter tycke. Jag gillar att ha i alpros sojadryck som ger lite sötma och kör naturell sojayoghurt eller smaksatt för lite mer sötma/smaksättning. Jag har även i havrekli för att få extra fibrer och chiafrön för lite mer protein.


Overnight oats (1 portion)

1 dl havregryn 1 msk chiafrön 1 msk havrekli 1 dl vegetabilisk dryck (t.ex soja eller havre) 1 dl växtbaserad yoghurt (jag kör vanilj sojgurt för att få lite sötma eller vegansk kvarg för mer protein).

Servera med bär, frukt och topping efter smak. 


Toppa förslagsvis med frön, nötter, bär, kokoschips eller frukt (min favorit just nu är mango och jordgubbar samt pumpafrön eller solrosfrön). Lägger du frysta bär som topping i en burk så håller den sig kall i några timmar. Jag brukar förbereda burkar för flera dagar och det brukar hålla sig fräscht. 

Comments


bottom of page