• Saga Manby

Morots- och halloumibiffar



Dessa morots- och halloumibiffar blev riktigt goda och uppskattade av familjen!

Du kan välja att göra dom i ugnen eller steka dom i olja. Servera med valfria tillbehör, jag valde ugnsrostad potatis, tzatziki och en grönsallad. Så gott! Receptet blir ca 8 biffar och beroende på hur stor portion du äter så räcker det till 4 eller 8 portioner.

Ingredienser

  • 250 g morötter

  • 1 halloumi (à 200 g)

  • 2 ägg

  • 3/4 dl ströbröd alternativt malda nötter eller vetegroddar

  • 1 tsk chiliflakes

  • salt

  • 1 krm svartpeppar

  • olja

Gör så här

Sätt ugnen på 250°C. (jag valde att steka mina i stekpanna och skippade då detta steg, lite mer tidskrävande men gott!)

Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.

Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd (eller nötter du mixat till ett mjöl alternativt vetegroddar) chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.


Forma till 8 biffar med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor.


Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg eller stek i stekpannan med olja tills de fått fin färg och lite krispig yta.

Servera med ugnsrostad potatis eller varför inte matgryn som t.ex. mathavre eller matvete och en god röra t.ex. tzatziki eller en god bönröra och ditt val av grönsaker.


Inspiration från Ica.se


Innehåll per 2 biffar 272 kcal Fett 18 g

Salt 2,36 g

Kolhydrater 12 g

Protein 14,8 g