top of page

Mer grönt i jul!Det traditionella julbordet innehåller oftast väldigt lite grönt men det finns många goda alternativ som blir ett gott tillskott på julbordet som är bra både för hälsan och för klimatet!


Här delar jag med mig av lite olika recept för en grönare jul!


Till grötfrukosten Hemma hos oss har vi så länge jag kan minnas börjat juldagsmorgonen med en grötfrukost tillsammans med familjen. Sedan några år tillbaka har jag gjort en vegansk variant av risgrynsgröt. Recept på vegansk risgrynsgröt , ris á la Malta och saftsås hittar du här.

Tips! Ett tips är att göra lite extra om du gillar ris á la malta och vill äta det senare under dagen! :) Vi brukar gömma en mandel i gröten och den som hittar den får önska sig något. Jag tycker att alla ska få mandlar så skålla lite extra så att alla får i sig bra fetter, vitaminer och mineraler som de innehåller!

Till julbordet

Det finna många gröna rätter som passar bra på julbordet, både komplement till övrig mat men även som ett helgrönt alternativ. Nedan finns ett par recept.

För dig som inte har lust att laga mat oavsett anledning så finns det bra färdiga alternativ också, några sådana ser du nedan:

Tofusill från Coop finns i smakerna senap, skärgård och curry med äpple.


Efterrätter


Med önskan om en riktigt GOD jul!

/Saga Manby
Comments


bottom of page