• Saga Manby

Laxrullar med färskost


Denna är en enkel och uppskattad förrätt. Rullarna går fint att förbereda dagen innan och sen skäras upp och garneras när de ska ätas.


Laxrullar

200 gram färskost ⅓-½ kruka gräslök ⅓ - ½ kruka dill Svartpeppar Salt 1-2 msk svarta sesamfrön 300 gram kallrökt lax Till topping: Rom, dillkvist eventuellt räkor. Övrigt som behövs: Plastfolie Gör så här: Hacka dill och gräslök fint och blanda med färskosten. Smaka av med salt och peppar. Lägg ut två bitar plastfolie på arbetsbänken (ca 20 x 15 cm). Fördela sesamfrön på foliet och därefter fördelar du laxskivorna omlott på foliet. Bred ut färskoströran försiktigt över laxen och rulla ihop rullar med hjälp av plasten till två rullar. Ställ in i kylskåp minst 60 minuter innan du skär upp i cirka 20 bitar. Du kan även lägga in rullarna i frysen cirka 30 minuter för att de ska bli lättare att skära jämna bitar. Toppa med rom och en dillkvist, eventuellt räkor.