top of page
  • Saga Manby

Hur väcker och bibehåller du motivationen?


En tjej som åker på en wakeboard bräda efter en båt. Lycklig över att ha lyckats ställa sig upp och klarar av det!

Det är inte alltid motivationen finns där och den kommer inte alltid göra det heller. Det gäller att skapa vanor och rutiner som hjälper dig att genomföra de aktiviteter som du vet att du mår bra av på lång sikt även när motivationen tryter. Här är några tips som jag hoppas kan hjälpa dig på vägen!


5 tips för att väcka och bibehålla motivationen


Sänk tröskeln - ibland är det svårt att höja motivationen och då är det lättare att sänka tröskeln till fysisk aktivitet! Hitta små saker du kan göra som gör att du successivt blir allt mer aktiv i vardagen

Berätta för andra - att berätta för andra om dina målsättningar och tankar tar ofta ett mål från en tanke till ett talat ord. Det sätter lite mer press och kan bidra till att du skapar den extra pushen du behöver!

Sätt mål, delmål och planera in belöningar - Ofta vill man mycket och att det ska ske snabbt när man ska göra en förändring kopplat till hälsa, något som kan leda till en bristande motivation när man inte ser resultaten direkt eller då man inte orkar hålla uppe en strikt rutin under en längre tid. Fundera både på ett långsiktigt mål men glöm inte bort delmålen och att sätta dagliga aktiviteter för att nå dit. Kopplar du dessutom aktiviteterna till små belöningar så blir det lättare att arbeta vidare mot dom!

Ta reda på dina styrkor och svagheter - Vad gör du redan som du mår bra av och som tar dig mot dina mål? Kan du göra mer av det? Vad skulle du behöva sluta med? Lär dig utnyttja dina positiva sidor och successivt förändra dina negativa sidor.

Shit happens - acceptera det men låt inte ett bakslag få dig ur balans. Alla tappar styrfart ibland, det är naturligt. Vägen mot din dröm kommer vara krokig och du kan vissa perioder räkna med att det är ett steg framåt och två steg bak. Försök att lära av det som händer, ta med dig lärdomen och försök göra annorlunda nästa gång.


Behöver du hjälp med motivationen och förändrade vanor?

Boka in en konsultation hos mig och berätta mer om dina utmaningar och målstättningar så kan jag berätta mer om hur jag kan hjälpa dig! Vid bokning av en tjänst därefter dras kostnaden för konsultationen av från paketpriset. Bra va!?Comentários


bottom of page