• Saga Manby

Havrepannkakor


Här är ett recept på havrepannkakor, perfekt till helgfrukosten, brunchen eller efter träningen!


Dessa passar även som en lite matigare förrätt med t.ex. rostade valnötter, rödbetor och honung. Havrepannkakor

4 portioner, ca 10 pannkakor



Ingredienser

2 dl fullkornsmjöl 2 dl havregryn 5 dl växtbaserad dryck (eller mjölk) 3 ägg 0,5 tsk salt Matfett till stekning

Tillbehör Banan, jordgubbar eller frukt och bär i säsong. Gör så här Blanda mjöl och havregryn med hälften av vätskan. Vispa så att det inte är några klumpar. Addera ägg, resten av vätskan och salt. Vispa till en smet och låt stå ca 10 minuter för att tjockna till lite. Stek i valfritt matfett, t.ex. rapsolja eller flytande växtbaserat matfett.

Servera med dina val av tillbehör, t.ex. skivade jordgubbar, banan och ringa över lite honung.


Tips! Dessa går även att servera som förrätt med t.ex. rödbetor, torrostade valnötter och honung.


Klimatpåverkan 0,3 kg CO2e/per portion inkl. tillbehör 1 banan och 50 g jordgubbar/portion.