top of page
  • Saga Manby

GulärtsbiffarHär är ett recept på gulärtsbiffar som är ett alternativ till falafel. I receptet ingår okokta ärtor som behöver blötläggas cirka 12 timmar och kokas i en timme. Jag brukar välja torra bönor och ärtor från Go Green som är svenskodlade. Det går nog fint att använda även färdigkokta vita bönor eller kikärtor om du vill.


Koka med fördel en större mängd och frys in om du har plats i frysen så slipper du koka nya varje gång. Är du ny på att koka egna bönor så har finns en enkel och tydlig guide på Portionenundertian.


Gulärtsbiffar

Ca 15 små biffar 2 vitlöksklyftor 2 gula lökar 180 gram okokta gula ärtor (ca 400 gram kokta) 1 tsk timjan 1 tsk oregano 1 msk olivolja med citron 2 msk maizena 1 tsk bakpulver Salt och peppar

Rapsolja eller valfritt matfett till stekning

Gör så här Blötlägg ärtorna i cirka 12 timmar och koka dom enligt anvisningarna på förpackningen, cirka 1 timma. Hacka lök och vitlök och mixa tillsammans med ärtor, kryddor och olivolja till en någorlunda jämn smet. Tillsätt majsena och bakpulver samt salt och peppar och mixa lite kort. Rulla små bollar med blöta händer och platta till. Stek i rapsolja eller valfritt matfett. Stek tills dom fått en fin stekyta.

Servera med korngryn som på bilden eller mathavre, matvete eller annat favorittillbehör, en sallad och din favoritsås.Коментарі


bottom of page