top of page

Frozen yoghurt bar

Detta har blivit ett nytt favoritrecept! Det är ett super enkelt recept att göra och barsen passar bra till mellanmål eller fikastunden! Inspiration kommer från Picuplimes där du kan hitta en massor av härliga recept!

Frozen yoghurt bar, 9 bitar


Ingredienser

100 g frysta bär (jag brukar använda hallon och blåbär)

12 urkärnade dadlar

180 g havregryn

1 dl jordnötssmör eller annat nötsmör

1 tsk kanel

1, 5 msk psylliumfrön

1,5 msk linfrön

3,5 dl sojgurt eller yoghurt

ca 3-6 msk vatten


Gör så här:

Koka upp bären och ställ dom åt sidan för att svalna.

Ta bort kärnorna från dadlarna och mixa dom i en matberedare till en jämnare smet. Tillsätt havregryn, psylliumfrön, linfrön, jordnötssmör samt lite vatten till rätt konsistens. (Det ska inte vara jätteklibbigt men sitta ihop om du testar att rulla en boll av röran).

Häll röran i en form med bakplåtspapper och tryck ut/platta till. Häll sedan på yoghurten och klick ut bären. Använd en kniv för att dra runt bären och skapa ett fint mönster. Ställ in i frysen minst 1-2 timmar tills de är hårda nog att skära, dela upp bitarna innan den blivit för hård. Förvara i frysen, med smörgåspapper mellan bitarna. Ta ut och låt tina ca 5-10 minuter innan du äter den (sojghurten ska mjukna något).


Perfekt till mellanmål, del av en frukost eller till fikat!


Detta recept bidrar med 0,86 koldioidekvivalenter (CO2e) för hela receptet eller knappt 0,1 CO2e/portion.


Näringsvärde per portion

209 kcal

7,6 g protein

7,7 g fett

25,2 g kolhydrater


Näringsvärde per 100 g

192 kcal

7 g protein

7,1 g fett

23,2 g kolhydrater

bottom of page