• Saga Manby

Burgare med vita bönor


Här är ett recept på burgare med vita bönor som bas. Detta recept kan du även göra biffar eller vegobollar om du hellre vill det och servera till havreris eller gryn och en härlig sallad på säsongens grönsaker eller rotfrukter.


Burgare med vita bönor, 4 st

6 dl kokta vita bönor

1 gul lök

2 vitlöksklyfta

1 dl havregryn 1 tsk paprikapulver

1 msk brynt scharlottenlöksfond (eller annan fond)

2 tsk tamari/soja

2 tsk potatismjöl eller maizena

Salt och peppar

Rapsolja till stekning


Gör så här

Mosa de vita bönorna i en bunke. Finhacka löken, pressa vitlök och blanda med bönorna samt tillsammans med övriga ingredienserna och rör ihop. Känns det för torrt kan du addera en skvätt vatten (det ska gå att forma biffar/burgare som inte spricker).


Forma fyra burgare och stek i rapsolja på medelhög värme tills de fått en fin yta på båda sidorna.


Servera med dina favorittillbehör. Jag körde en enkel variant denna gång med srirachamajo, gurka, tomat, stekt lök och BBQ-sås.


Tips! Vill även passa på att slå ett slag för just den fonden jag använder i receptet, brynt scharlottenlökfond BONG som är grymt bra smaksättare till allt från grytor, soppor och burgare