• Saga Manby

Blomkålssoppa med curry

En dag kom sonen hem från skolan och berättade att han fått en jättegod soppa till lunch. Som tur var fanns receptet på just denna soppa på Måltidsservices hemsida på Uppsala Kommun. Jag modifierade den något och adderade bl.a. bönor. Även min version gick hem hos sonen!


Blomkålssoppa med curry

500 g blomkål

curry efter smak, ca 1 tsk eller 2 1 msk rapsolja eller smör 3 dl havredryck eller mjölk 2 st grönsaksbuljongtärning 3,5 dl vatten 1 förpackning vita bönor 1,5 dl havregrädde

salt, svartpeppar


Gör så här

Skölj, rensa och skär blomkål i mindre bitar (fryst blomkål fungerar också bra, adderar den då bara enligt nedan). Värm curry i matfett under omrörning, tillsätt blomkål. Fyll på med havredryck, buljong och vatten och koka i ca 12 min eller tills blomkålen är mjuk.Skölj av bönorna och tillsätt dom samt havregrädden och koka upp. Mixa blomkålssoppan i matberedare alternativt med en stavmixer. Smaka av soppan med salt och peppar. Serveras t.ex. med rostade pumpafrön, smulad fetaost, en sidosallad samt ett gott bröd.