Dessa bananplättar passar perfekt efter träningen men även som frukost, ett matigare mellanmål eller varför inte till brunchen?
Bananplättar
2 portioner (ca 14 plättar) ca 15 minuter Ingredienser
2 dl havregryn
2 ägg
2 bananer
En nypa salt
Valfritt smör eller olja till stekning
Till servering 2 dl keso Frukt/bär till servering t.ex. skivad banan och svarta vinbär. Gör så här
Mixa havregryn med en mixerstav, addera ägg, banan och salt och mixa lite till. Värm upp plättjärnet eller en stekpanna. Stek i valfritt smör eller olja. Servera t.ex. med keso, skivad banan och vinbär.
Närings- och klimatberäkningar
0,4 kg CO2e/portion
580 kcal/portion 19,2 g protein 16,2 g fett (varav 4,2 g mättat fett) 75 g kolhydrater 10 g fibrer
Lakto-ovovegetariskt. Ovo-vegetariskt om keso utesluts.
Letar du efter veganska pannkakor så kolla in detta recept!
Comentários