Här är ett recept på schyssta mellanmålsmuffins som fungerar både till mellanmål, fikat eller före träningen. Det är ett perfekt recept när du har ett gäng övermogna bananer som du behöver använda! :)
Banan- och havremuffins

Ingredienser 200 gram havregryn 10 gram sötströ eller annan sötning (valfritt) 2 bananer
2 st ägg 1 msk rapsolja
1 dl kvarg, 0,2 %
3 dl sojadryck alt. mjölk eller annan vegetabilisk dryck 0,5 tsk kanel
0,5 tsk salt
Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader och placera ut muffinsformar på en plåt. 2. Rör ihop havregryn, sötströ (valfritt) , kanel, salt och bakpulver i en skål. 3. I en annan skål mosar du bananer och vispar tillsammans med ägg, olja och ev. lite sötningsmedel. Tillsätt sedan sojadrycken eller annan valfri mjölk. 4. Blanda ihop de båda rörorna och fördela i muffinsformarna. 5. Baka i ugnen ca 20 minuter (tiden varierar beroende på storleken på muffinsformarna). Ät varma eller frys in och ha som mellismuffins eller till fikat.
Här kan du hämta receptet som en PDF.
Näringsvärde per portion
82,8 kcal 3,2 g protein
2,6 g fett
11 g kolhydrater
Näringsvärde per 100 g
150 kcal
5,8 g protein
4,6 g fett
19,9 g kolhydrater