top of page
  • Saga Manby

Att komma igång med en förändringAtt skapa en förändring oavsett om det handlar om att må bättre, nå olika typer av mål så finns det olika områden att fokusera på. Här är fem fokusområden för att komma igång med en förändring.


Insikt - inse att det är Du själv som är ansvarig för en förändring och att det bara är du som kan genomföra den. Du kan ta hjälp på olika sätt för att komma igång men ytterst ansvarig för förändringen är du själv.


Fokus - Fokusera på rätt saker. Vad gör du bra och kan fortsätta med? Vad kan du förbättra? Fokusera på rätt aktiviteter och handlingar som tar dig mot dina mål.


Förändrade tankar - vilka tankar får dig att genomföra handlingar som tar dig mot ditt mål? Är ditt självprat negativt så behöver det förändras för att skapa handlingar som tar dig mot dina mål. Fundera på alternativa tankar för dina negativa tankar och byt ut dom successivt. Det kräver övning och beslutsamhet och ofta ett hårt jobb men ge inte upp - det kommer göra stor skillnad!


Förutsättningar - Skapa bra förutsättningar för det du vill göra. Är det vardagsmotion du vill få en vana av kan det handla om att ha sköna/bra skor, kläder efter väder och reflexer om det är mörkt ute. Det kan även handla om att förbereda träningsväskan dagen innan eller att ha ombyte/träningskläder på jobbet.


Just do it! - Vänta inte på den perfekta stunden eller på motivationen för det kan dröja. Få tummen ur… och se till att göra NÅGOT! Det behöver inte vara stort eller ta mycket tid men se till att göra något och kom igång med förändringen!


Med förhoppning om att hjälpa dig på vägen mot hälsa och välmående och att nå dina mål!

/Saga Manby

Comentários


bottom of page