• Saga Manby

3 goda röror


Att ha en god röra eller en god sås kan verkligen lyfta en maträtt. Här är tre goda och näringsrika röror som fungerar till maten eller som dipp till grönsaker eller snacks.


Enkel bönröra

Skölj av en förpackning kidneybönor och mixa bönorna med en vitlöksklyfta, 1/2 pressad citron, 1 msk raps- eller olivolja, en nypa salt och ev. Krydda eventuellt med torkad chili och spiskummin om du vill.


Bön- och kronärtsdipp

Häll 1 burk (400 g) kronärtskockshjärtan i ett durkslag och låt rinna av. Mixa sedan med 1 paket små vita bönor, 1/2 dl näringsjäst , ½ dl raps- eller olivolja, saft och zest från ½ citron. Smaka av med salt och peppar, och strö över hackad persilja. Ha som röra på sidan av maten eller använd som dipp till grönsaker. Inspiration från denna är hämtad från ica.se


Guacamole

2-3 avokado

1/2 färskpressad lime

1 vitlöksklyfta (pressad)

2 msk raps- eller olivolja

Lite flingsalt

Ev. Torkad chili eller 1/2 chili (hackad och urkärnad)

Ev. Peppar


Vill du göra din guacamole mer såsig kan du addera t.ex. kvarg, naturell yoghurt eller Alpro Go On. Gör du det så behöver du öka kryddorna efter smak.