top of page

med fokus på din och planetens hälsa 

pexels-akil-mazumder-1072824.jpg

Kostrelaterat.

Inspiration, fakta och recept med fokus på din och planetens hälsa!

Vad vi väljer att äta, matens ursprung och hur maten är producerad påverkar både klimatet, vår miljö och vår hälsa. Vad vi äter idag är inte hållbart för vår hälsa eller för vår planet. Genom ett förändrat matbeteende med mer växtbaserat och mindre matsvinn kan vi minska vårt utsläpp av växthusgaser samt påverka både vår miljö och vår hälsa. 

Små förändringar kan göra stor skillnad, en person kan inte göra allt men alla kan göra något. Inspireras av andra och inspirera. Påverka i din närhet, lär dig och sprid kunskap. Tillsammans kan vi skapa en förändring där människors hälsa får återhämta sig och där planeten får blomstra!

 

Här hittar du information om mat, klimat, miljö och hälsa och en RECEPTBANK som fylls på ständigt för att ge inspiration till ett grönare kök för din och planetens hälsa. 

Mat, klimat, miljö & hälsa

Recept

Gröna recept för din och planetens hälsa

Hjälp på vägen mot en hållbar kost för dig och planeten?

Vill du göra en förändring i dina matvanor, oavsett om det är för en förbättrad hälsa, minskat klimatavtryck från maten eller av andra anledningar och vill ha hjälp på vägen? Hör av dig för att höra mer om hur Hållbar Hälsovård kan vara ett stöd och bollplank längst vägen. 

bottom of page