Saga Manby

1 jul 2022

Ostkaka med keso

Här är recept en enkel ostkaka med keso. Perfekt som mellanmål eller till efterrätt! Den här serverade jag med hemmagjord jordgubbssylt.

Ostkaka med keso

4 portioner

3 ägg

0,5 dl sötning (socker, sötströ etc)

0,5 dl fullkornsmjöl

2 dl sojadryck eller valfri mjölk

400 g keso

Kardemumma

Rapsolja för att smörja form


 
Gör så här

Sätt ugnen på 200/225 grader (varmluft/vanlig). Vispa ägg och sötning (jag hade hälften lättströ och hälften socker). Häll i mjöl och vispa så att det inte är några klumpar och häll sen i vätska och vispa till en jämn smet. Addera keso och kardemumma och blanda försiktigt.

Smörj en form med rapsolja. Välj antingen en större form eller 4 portionsformar och fördela smeten i formarna. Grädda i ugnen cirka 25-30 minuter tills kakan stelnar och börjar få en fin färg på ytan.

Ta ut och låt svalna lite innan servering. Servera med sylt eller bär och eventuellt valfri grädde.

NÄRING PER PORTION

225 kcal
 
20,5 g protein
 
10,3 g fett, varav mättat fett 4,1 g

11,6 g kolhydrater

NÄRING PER 100 GRAM

111 kcal

10,1 g protein

5,1 g fett, varav mättat fett 2 g

5,8 g kolhydrater