Saga Manby

5 aug 2019

Dadelbollar med chokladsmak - alltså chockladbollar!

Här är ett recept på enkla chokladbollar gjorda på en bas av dadlar, nötter och havregryn. En härlig energikick till eftermiddagsfikat med nyttiga fetter och fibrer!
 

Dadelbollar/Chokladbollar

Ingredienser:
 
Ca 20 torkade dadlar
 
1 dl valfria nötter
 
2 1/2 dl havregryn
 
Ett par matskedar havrekli
 
4-5 msk kakao
 
En liten kopp starkt kaffe (häll i efter önskad konsistens)
 
En nypa flingsalt
 
Valfritt: en skvätt vaniljpulver, agave, stevia eller annan sötning om man vill.
 
Kokos att rulla bollarna i.
 

Gör så här:
 
Häll i nötter och dadlar i en matberedare/mixer och kör runt en liten stund.
 
Släng i resten av ingredienserna och kör runt lite mer.
 
Forma bollar och rulla dom sedan i kokosflingor.
 
Servera direkt eller förvara i kylen.

Ta ut dom en stund före servering för bäst smak.